Oct 3, 2008

NON CREDO "Reluctant Hosts" (US,1988)


Αρτιστικη-τζαζ νουαρ-ρετρό προσέγγιση ενος γκροτέσκου, σχιζοφρενικού, παραμυθένιου κόσμου, αναμεσα στον ονειρισμό και τις παρυφές μιας απρόβλεπτης και επισφαλούς πραγματικότητας. Φιγούρες μοιραίες, αποδιοπομπαίες, ενεδρεύουσες, δύσμορφες, θελκτικές κινούνται στην σεληνιασμενη περιοχή της επιθυμίας, όπου σαγήνη και απειλή εναλλάσουν διαρκώς θέσεις απελευθερώνοντας ένα σκοτεινό αισθαντισμό.
Ο JOSEPH BERARDI (κρουστά, ακορντεόν, τσέλο, πλήκτρα και παρελθόν στους Fibonaccis) και η μούσα KIRA VOLLMAN (μπάσο, πλήκτρα, κλαρινέτο, φωνή) παγιδεύουν τις αισθήσεις μέσα σε αύρες ψιθύρων και δυσοίωνους ίσκιους γύρω από μισόφωτα που υποκρίνονται τον ερχομό της αυγής.
Αναφορές οι RESIDENTS, οι SLAPP HAPPY, οι FIBONACCIS, o NINO ROTA, ο FR. FELLINI, ο DAVID LYNCH, ο σουρρεαλισμός, ο μυθικός κόσμος του τσίρκου, τα σαουντρακ τρόμου, το καμπαρέ, η θεώρηση ενός πλούσιου ποικίλου καλλιτεχνικού σύμπαντος, η υπερβολή...
Στους "χώρους της διακύβευσης" που παραστατικοποιούνται εδώ συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η βαθιά καλλιτεχνική υποβολή που οι ίδιοι ασκούν.

2 comments:

Mr. George said...

Εχω το LP με 13 κομματια απο παλια στη Recommended NML, υπεροχο που το βρισκω πληρεστερο με 24. Ευχαριστω. - My original LP had only 13 tracks great to find the expanded version now. Thanks!

paramo said...

να 'σαι kala, mister